Scenes from a memory

luni, 31 ianuarie 2011

Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory este albumul lansat in anul 1999 al trupei Dream Theater. Este un album concept despre un barbat pe nume Nicholas si descoperirea vietii sale din trecut, viata ce implica dragoste, crima si infidelitate.

Tracks:

Regression

01 Dream Theater - Regression

Albumul se deschide cu Nicholas relaxandu-se, ascultand la sunetul vocii hipnoterapeutului si intrand intr-o stare de hipnoza. „Regression” se termina cu Nicholas intalnind o fata pe nume Victoria.

Overture 1928

02 Dream Theater - Overture 1928

Este o piesa instrumentala ce descrie o experienta. Nicholas se afla intr-o transa hipnotica minunandu-se de pace si confort. El incepe sa se concentreze asupra temei terapiei, la fata numita Victoria si la viata ei ce pare a fi similara vietii lui.

Strange Déjà Vu

03 Dream Theater - Strange Deja Vu


Aflam un pic mai mult despre visele anterioare care l-au dus pe Nicholas la aceasta terapie. Visul este mereu acelasi: exista un drum spre o casa. In interiorul casei, la etaj, este o camera in care se afla o fata ce apare intr-o oglinda. Toate acestea par foarte familiare pentriuNicholas. El poate vedea fata unei tinere fete si o intreaba: "Young child, won't you tell me why I'm here?". Acum Victoria ii da primul indiciu spre motivul pentru care ea il bantuie. Ea doar cauta o modalitate de a dezvalui adevarul despre uciderea ei. Nicholas iese din terapie. Desi este treaz gandurile sale zboara la acel taram al viselor si stie ca acolo se afla cheia, iar el nu se va putea odihni pana nu va deschide usa spre adevar.

Through My Words

04 Dream Theater - Through My Words



Nicholas isi da seama ca el a fost Victoria intr-o viata anterioara si stie acum de ce se simte atat de atras de lumea ei.

Fatal Tragedy

05 Dream Theater - Fatal Tragedy



Nicholas isi da seama ca pana nu dezvaluie adevarul despre ce s-a intamplat cu Victoria, nu isi poate trai viata actuala, el fiind blocat in aceasta obsesie. Nicholas intelege ca fara credinta si speranta „there can be no peace of mind”, prin urmare, el insusi o incurajeaza pe fata sa fie puternica si sa aibă credinta ca el va gasi adevarul. Aceasta melodie se termina cu hipnoterapeutul spunand : "Now it is time to see how you died. Remember that death is not the end but only a transition."

Beyond This Life

06 Dream Theater - Beyond This Life


Aflam dintr-un articol intr-un ziar ce s-a intamplat in 1928. Un martor anonim descopera o femeie care fusese impuscata mortal. Omul a incercat sa o ajute, dar criminalul, Julian, se sinucide. Acest lucru indica faptul ca victima si ucigasul au fost sau poate chiar erau iubiti.

In finalul melodiei „Beyond This Life” se repeta versurile „Our deeds have travelled far/What we have been is what we are\All that we learn this time\What we have been is what we are/Is carried beyond this life”. Aceste versuri accentueaza convingerea lui Nicholas ca el si Victoria impart acelasi suflet. Ele de asemenea indica faptul ca ei au aceleasi trasaturi ale personalitatii. Faptele vor urmari fiecare suflet in intreaga vesnicie.

Through Her Eyes

07 Dream Theater - Through Her Eyes

Nicholas este din nou treaz. El a aflat ca Victoria a fost ucisa brutal in anul 1928. Se simte obligat sa viziteze mormantul Victoriei. La atingerea mormantului este coplesit de tristete. Chiar si cuvintele de pe piatra ei indica faptul ca era o fata dulce, inocenta. Nicholas este uimit de cat de mult simte moartea ei ca si cand ar fi fost a lui. Cand melodia se termina, Nicholas incepe sa-si recapete calmul si este mangaiat de gandul ca el poate sa treaca peste toate acestea acum cand a infruntat aceasta tragedie.

Home

08 Dream Theater - Home



Se vorbeste despre obsesiile lui Julien si de felul cum acesta traia doar o sarada. Victoria il paraseste din cauza dependetelor sale de cocaina, alcool si jocuri de noroc.Apare Edward, fratele lui Julien, care o ajuta pe Victoria sa treaca peste despartirea. Descoperim ca Edward este indragostit de ea incepand sa se simta un pic vinovat pentru ceea ce i se intamplase fratelui sau, dar obsesia lui pentru ea devine mai puternica decat vina, iar acesta o seduce, ea aflandu-se intr-o stare de vulnerabilitate.

The Dance of Eternity

09 Dream Theater - The Dance of Eternity



„Dance of eternity” reprezinta momentul in care Victoria si Edward fac dragoste. „Dance”reprezinta miscarile, iar „Eternity”, este ca memoria nesfarsita a acelui moment, iubirea ca o cale nesfrasita spre eternitate.

One Last Time

10 Dream Theater - One Last Time



Nicholas nu este convins de adevarul continutului articolului din ziar, el auzind niste zvonuri despre aventura Victoriei cu Edward. Ii apare imaginea Victoriei spunand "One last time, we'll lay down today". Acest lucru poate semnifica faptul ca Victoria isi ia „la revedere” de la Edward.Nicholas viziteaza casa lui Edward. Casa pare sa detina mai multe indicii, iar acesta gaseste cateva confirmari la indoielile sale.

The Spirit Carries On

11 Dream Theater - The Spirit Carries On



Nicholas crede acum ca Edward a fost implicat in crima. El intentioneaza sa dezvaluie adevarul din spatele unei infractiuni care a avut loc cu peste 70 de ani in urma. Nicholas descopera motivul pentru care s-au intamplat toate aceste lucruri, mesajul final,pe care hipnoterapeutul l-a subliniat deja. Moartea nu este sfarsitul, ci doar o tranzitie.

Finally Free

12 Dream Theater - Finally Free



Ultima melodie detine informatii de care Nicholas nu este constient. Ceea ce aflam este ca Victoria si Julian s-au intalnit din intamplare si au stabilit sa se intalneasca mai tarziu in secret pentru a putea vorbi. Ea este, evident, entuziasmata, deoarece stie ca Julian a iubit-o intotdeauna, fiind in stare sa il ucida chiar si pe fratele sau daca ar stii de aventura , doar pentru a fi cu ea.

~ 1 comentarii: ~

Alecs says:
at: 31 ianuarie 2011 la 21:31 spunea...

Genial, am zis!

Imagini pentru teme create de sndr. Un produs Blogger.

Popular Posts