Spin around

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

” Milioane de oameni isi acorda vietile cu ritmurile de maine. Altii, ingroziti de viitor, prefera fuga disperata si zadarnica in trecut si incearca sa restabileasca lumea muribunda care le-a dat nastere.”( Alvin Toffler).

Fiecare om are un cod secret, o serie de reguli si principii care se reintalnesc in toate activitatile lui. Cu totii ne cautam astazi disperati propria noastra umbra. Devoram filme, piese de teatru, romane si carti de autoajutorare, oricat de neimportante ar fi ele, care ne promit ca ne vor ajuta sa ne gasim identitatea absenta. Adoptam o ura oarba fata de epoca in care traim, fata de contemporanii nostrii considerand ca aceasta este baza pentru crearea viitorului nostru. Ne aruncam in terapii de grup, in misticism sau in jocuri amoroase, dar nu realizam ca toate aceste actiuni sunt avide de schimbare. Dorim insistent sa parasim viata pe care o ducem acum, sa sarim intr-un fel sau altul intr-una noua, sa devenim ceea ce nu suntem. Ne lasam antrenati in secte religioase si societati oculte sau cadem intr-un individualism patologic, convinsi fiind ca realitatea este absurda, dementa sau lipsita de sens. Suntem pierduti intr-o nebuloasa ce ne face usor de manipulat.

Suntem prezentul. Sa ne gandim totusi sa traim in prezent asa cum stim mai bine.Sa nu mai ne transpunem in trecut ci nici sa ne grabim sa anticipam in viitor.


urma- after all


~ 1 comentarii: ~

Mihnea says:
at: 26 ianuarie 2011 la 18:08 spunea...

' place punctul de vedere. ' place luciditatea din text.

Imagini pentru teme create de sndr. Un produs Blogger.

Popular Posts