Wake up!

sâmbătă, 28 august 2010


(melodia incepe de la secunda 18)

"This is...
How hope is gone
This is...
How hope was lost
Now hope is gone"

Probabil va veti intreba ce legatura are melodia si versurile pe care le-am pus din melodie cu ceea ce voi scrie mai departe. Ideea este ca totul a inceput de la aceasta melodie. Am vrut sa aflu mai multe despre cine a fost Pandora si prin urmare o noua intrebare s-a nascut in mintea mea si nu isi gasea raspunsul. Vroiam sa stiu daca speranta este rea, de ce se afla in acea cutie, dar intre timp mi-am dat seama ca nici macar nu stiu prea bine ce este speranta cu adevarat si cum se aplica. Am inceput sa fac cercetari in acest domeniu. Mi-am intrebat prietenii, am citit articole pe internet si mi-am dat seama ca acest subiect poate fi privit din atatea unghiuri incat tot ce conteaza intr-un final este ceea ce crezi tu despre ea. Ce inseamna ea pentru tine.
Apoi am incercat sa gasesc raspunsul la aceasta intrebare. "Ce inseamna ea pentru mine?". Am luat un exemplu si l-am analizat. Am sperat sa nu-mi pierd prietenii actuali, dar mi-am dat seama ca e o ipocrizie sa sper acest lucru. Aceste legaturi nu se mentin doar de la un singur capat. Trebuie sa lupt pentru ei ci nu sa fiu o lenesa care ii paseaza destinului munca pe care ar trebui sa o faca ea sau precum Bradut Florescu spunea sa "Teleportezi niste sarcini pamantesti intr-un taram ezoteric, tangent cu Divinitatea." Pentru inceput trebuie sa stiu ce vreau, sa stiu ce imi doresc de la mine, de la viata, iar apoi sa incep sa lupt pentru acele dorinte. Speranta este pentru cei fara idealuri, pentru cei ce asteapta ca viata sa le ofere totul pe tava pentru cei slabi (precum spunea un prieten). Dar trebuie sa recunosc ca multi credem ca ea este cea care ne ridica. Ne luam un exemplu bun si speram sa ajungem ca el, ne da un sens al imediatului si ne determina actiunile, dar acest lucru este un fapt inselator, nu speranta este cea care ne ridica, ne contureaza dimensiunea fericirii ci noi singuri ne ambitionam cand vedem ca celalalt a putut face ceva mai maret decat noi. Cred ca asta e in natura umana si se numeste evolutie. In concluzie ... treziti-va din visare si luptati pentru ceea ce va doriti caci cu speranta nu veti rezolva nimic!
...sau cel putin mi-am raspuns mie la intrebari, iar eu sunt multumita de raspuns.

Fotografia a fost realizata de mine, iar model este Diana.

~ 3 comentarii: ~

N-am :) says:
at: 31 august 2010 la 12:05 spunea...

ok, alegerea ta argumentată.

A mea, continui în visare, cu speranțe.

Rareori speranțele devin realitate exact așa cum le-ai avut inițial, dar dacă nu le-ai avea, te-ai limita la cel mai plauzibil lucru care iți vine în minte.

Chiar dacă tu ai putea să ajungi mai sus de acel plauzibil, mai aproape de o speranță - n-o faci, te limitezi la plauzibilul tău.

Alexandra says:
at: 31 august 2010 la 18:25 spunea...

Am ales in a nu crede in sperante pentru ca ele se indeplinesc, exista un mecanism care duce la implinirea lor, iar cele care ne umplu de emotie si de entuziasm sunt visurile noastre.
Din punctul meu de vedere visurile au un spectru mai larg de acoperire,muncesti mai mult pentru ele, sunt mai motivante. Sperantele de cele mai multe ori sunt adecvate viitorului apropiat, iar ele tin de experienta de viata a fiecaruia.
Daca ai grija sa iti alegi visurile astfel incat sa iti ajunga toata viata nu vei fi niciodata limitat.

A says:
at: 10 septembrie 2010 la 11:23 spunea...

Ai castigat asta: http://4.bp.blogspot.com/_Tg9uWFH9QPM/TInpck0mFfI/AAAAAAAAEto/DEqmfW44TQY/s1600/post1.jpg

Imagini pentru teme create de sndr. Un produs Blogger.

Popular Posts