La sud de granita, la vest de soare

luni, 8 martie 2010

Am terminat de citit cartea pentru club si in mod surprinzator, mi-a placut. Pana acum, dintre cartile citite pentru clubul de lectura, mi se pare cea mai buna.
"La sud de granita, la vest de soare" de Haruki Murakami- aceasta este cartea citita. La inceput mi s-a parut chiar banala. Insa inaintand in lectura cartea devenea mai dura, plina de interpretari. Multe lucruri ce nu le intelegeam la inceput imi starneau interesul de a citi mai departe.
Cum scrie si pe spatele coperii - Casablanca in stil japonez - chiar mi-a amintit de Casablanca, iar spre sfarsitul cartii am fost surprinsa sa vad ca se aduce vorba despre Casablanca.
Mi-a dat de gandit in privinta oamenilor. Mi-am dat seama ca fiecare cunostinta pe care o avem si pe care o vom avea nu este intamplatoare. Orice persoana poate juca la un moment dat un rol important in viata noastra si sincer, gandul asta imi da fiori.
Mi-a placut, insa nu pot spune de ce. Simt ca este ceva in ea, acolo ascuns, iar eu deocamdata sunt incapabila de a descifra codul, nu sunt initiata inca. Poate chiar acest mister ma atrage cel mai mult.
Citat ce mi-a placut:
"Parca nu era viata mea, parca era o viata pe care mi-o pregatise cineva cu grija. Oare cat la suta din ceea ce credeam ca sunt eram cu adevarat eu? Cat la suta din mana care tinea volanul era intr-adevar a mea? Cat la suta din peisajul care mi se oferea privirilor era adevarat? Cu cat ma gandeam mai mult la asemenea lucruri, cu atat intelegeam mai putin."

~ 3 comentarii: ~

Maria says:
at: 8 martie 2010 la 17:21 spunea...

OMG!!! *hugs Murakami* [si va dati seama ca e greu, doar e la o distanta considerabila fata de mine, dar na, innocent joke :-s].

Marea mea iubire, omul asta. Ma bucur ca ti-a placut. Try Norwegian wood; you'll like it even more. :x

Alecs says:
at: 8 martie 2010 la 18:07 spunea...

L-ai scris :X. Multumesc, am sa il iau si eu pentru ca mi se pare genial :X

>:D<

A says:
at: 8 martie 2010 la 18:45 spunea...

Yeey! Murakami e tare \:d/.
Iar citatul ma duce cu gandul la Matrix :)).

Imagini pentru teme create de sndr. Un produs Blogger.

Popular Posts