3/10/7

vineri, 12 martie 2010

Fiecare om are un cod secret -o serie de reguli sau principii care se reintalnesc in toate activitatile lui ca un mod ce se repeta. Milioane de oameni isi cauta astazi disperati propia lor umbra, devorand filme, piese de teatru, romane si carti de autoajutorare, oricat de obscure ar fi ele, care le promit ca ii vor ajuta sa isi gaseasca identitatea absenta. Obsedati fiind de continua aprofundare a unor probleme din ce in ce mai marunte am ajuns sa stim din ce in ce mai multe despre din ce in ce mai putin. Inainte de toate trebuie sa stim cine suntem noi cu adevarat. Sa ne gasim combinatia perfecta de simplitate. Sa o intelegem si abia apoi sa evoluam, incet, dar sigur, spre ceea ce numim conducere. Sa ne conducem pe noi insine prin Univers.

Exista 3 culori, 10 cifre, 7 note legate intre ele ce programeaza comportamentul a milioane de oameni. Sunt exemplul cel mai clar al propriei identitati. Sunt principalele elemente din care se compun altele mai complexe. Ele existau din totdeauna, insa omul le-a descoperit in procesul sau de formare ca lider, iar acum le manevreaza indeajuns incat sa nu le mai consideram ceva nou. Milioane de oameni isi acorda vietile cu ritmurile de maine. Altii, ingroziti de viitor, prefera fuga disperata si zadarnica in trecut si incearca sa restabileasca lumea muribundă care le-a dat nastere.

In zilele noastre, problema conducerii fundamentale nu este cine conduce, ci cum modeleaza noua civilizatie cel ce o conduce. In mod constient, liderii iau decizia de a schimba viata celor din jurul lor, cu riscul de a face greseli, de a-i dezamagi pe toti cei care ii urmeaza. Orice lider trebuie sa adune idei din ce a fost si sa le reconfigureze in moduri care il ajuta sa se inteleaga pe el insusi in raport cu restul lumii. Fiecare din noi suntem lideri, la unii se manifesta in forme mai inalte in timp ce la altii doar la un nivel individual, caci fiecare din noi, oricat de neimportanti am parea, suntem farama vie de istorie, liderii unei intregi civilizatii.

Trebuie sa intelegem ca nu noi suntem cei ce au creat lumea, ci ea ne-a creat pe noi dandu-ne culoare, ratiune si simtire. Misiunea noastra este sa ii intelegem principiile de baza si sa incercam sa ne miscam in armonie cu acestea, sa ascultam la tot ceea ce ne inconjoara si sa o conducem fara a abuza de aceasta putere dobandita.

~ 1 comentarii: ~

MetaliCat says:
at: 17 martie 2010 la 23:02 spunea...

"Obsedati fiind de continua aprofundare a unor probleme din ce in ce mai marunte am ajuns sa stim din ce in ce mai multe despre din ce in ce mai putin. Inainte de toate trebuie sa stim cine suntem noi cu adevarat." iiimi aduce aminte de multe
Timpul le rezolva pe toate dar eu mai nimic=))

Imagini pentru teme create de sndr. Un produs Blogger.

Popular Posts