Choices and Decisions

joi, 25 februarie 2010

Decizii. A te decide asupra unui lucru nu este usor atunci cand nu ai pic de experienta pe care sa te bazezi. Pana la urma, de unde stii tu ce trebuie sa faci, cand trebuie sa faci? Zilnic ne confruntam cu decizii dintre cele mai diverse, imbracand forme complexe pana la cele mai facile, dar care ne dau o mica bataie de cap. Devenim indecisi pentru ca nu vrem sa facem ceea ce nu e bine, ne intrebam toti prietenii sau cel putin pe cei mai apropiati despre ceea ce cred ei ca ar trebui sa facem si de cele mai multe ori, desi sfatul lor suna ca fiind cel bun, tu iti urmzi propiul instinct si alegi varianta gresita. Te razgandesti, despici firul in patru fara un rezultat anume uneori. Adevarul este ca suntem ingroziti de ideea de a face greseli. Invatand sa iei propiile decizii inseamna a deveni un adult chiar daca acest lucru ia dupa sine o responsabilitate imensa, responsablitatea pentru urmarile ce vin in urma acestei decizii, chiar si atunci cand decizia este gresita. Probabil de aceea cei mai multi dintre noi incercam sa amanam acest punct culminant, lasandu-i pe altii sa decida in locul nostru, invinuindu-i pe ei pentru insuccesul adus de aceasta greseala. Nu e mai usor cand nu tu esti cel invinuit ca ai procedat gresit? Insa procedezi gresit de la bun inceput. Gresesti atunci cand ii lasi pe altii sa iti rezolve problemele, cand nu avem curajul sa ne aruncam in vita, cand incercam sa tinem legata copilaria de noi parintii fiind cei ce decideau pentru noi, cand nu stiai ce e bine si ce e rau. De acum incolo suntem destul de mari pentru a distinge binele de rau asa ca mai bine sa nu ne ascundem dupa deget si sa infruntam cu curaj tot ceea ce urmeaza caci altfel eu vad totul ca o pierdere de timp, ca o minciuna.

~ 3 comentarii: ~

Alecs says:
at: 25 februarie 2010 la 17:47 spunea...

Ti-am zis si pe mess ca ma regasesc extraordinar de tare in articolul tau.
Mai ales in "Adevarul este ca suntem ingroziti de ideea de a face greseli".

A says:
at: 25 februarie 2010 la 20:19 spunea...

Copiii iau destul de multe decizii (mai ales aia cu "sa ii spun adevarul sau nu" si se gandeste la toate consecintele) si nu ei lasa parintii sa decida pentru ei, ci parintii o fac crezand ca e spre binele copiilor.

Culian says:
at: 27 februarie 2010 la 16:54 spunea...

Am citit acum cateva saptamani intr-un ziar ca in zilele noastre principala sursa a stresului se regaseste in imensitatea de variante pe care le avem de dispozitie in orice domeniu. Cu cat avem mai mult de ales si de decis cu atat mai mult avem de perdut ... si timp si nervi.

Imagini pentru teme create de sndr. Un produs Blogger.

Popular Posts