Quiet

marți, 7 iulie 2009

Scriu acest articol pentru ca i-am promis Alexandrei. Cum ziceam intr-un alt articol, oamenii se tem de cei ce tac pentru ca nu pot stii ce gandesc acesti oameni. Unii cred ca e un defect, ca este o caracteristica a unei zodii anume sau chestii de genul asta. Eu cred ca totul depinde de gradul de inteligenta a persoanei care foloseste tacerea. Poate fi o notiune capatata prin stiinta sau pur si simplu tacut. Tacerea este o cale perfecta pentru a-ti exprima dispretul fata de ceva sau cineva sau o cearta continua prin alte mijloace. Si asta pentru a le arata ca nu esti asa de naiv, tacerea fiind o zona de siguranta deplina. Nu poti spune cuvinte regretabile. Esti intr-o zona unde poti reflecta, iar apoi sa te trezesti la realitate. Poate fi un foarte bun prieten care nu te-ar trada niciodata.Asta este opinia mea despre tacere. Cel putin eu asa vad lucrurile, asa o folosesc. Si da, nu suport ca cineva sa taca atunci cand ii vorbesc. Ma simt foarte expusa stiind ca eu ma destainui, iar el...el tace cu nerusinare.Dar cred ca asta e si ideea, asta vor sa obtina de la noi cei cei care tac. Vor sa ne vada speriati, intimidati, iar apoi revin ei cu picioarele pe pamanta si se comporta ca si cand nimic nu s-a intamplat. Just a bad mood. Sper ca nu am aberat prostii.
"Tacerea este un text pe care il poti interpreta gresit de multe ori."(A.A. Attanasio)

~ 5 comentarii: ~

Alecs says:
at: 7 iulie 2009 la 19:45 spunea...

Nu imi plac oamenii care tac. Pentru ca nu stiu la ce se gandesc, ce au de gand sa faca.
Rareori se intampla sa tac. De obicei vorbesc intruna si nimeni nu ma mai opreste dar am si eu clipele mele cand am nevoie sa reflectez(asa se scrie?)asupra situatiei si de abia apoi sa vorbesc tocmai ca sa nu spun acele cuvinte pe care apoi sa le regret.
Ideea e ca tacerea asta lasa mult loc la interpretari si deseori se intampla sa judeci total gresit o situatie in genul. Si nici nu poti fi invinovatit. Doar ti s-a lasat libertatea s agandesti ce vrei.

Alexandra says:
at: 7 iulie 2009 la 19:46 spunea...

dar totusi, e si o virtute, nu multi pot sa taca atunci cand trebuie

Alecs says:
at: 7 iulie 2009 la 19:48 spunea...

Categoric. Pe mine, una mereu ma ia gura pe dinainte si apoi regret cele spuse.

Alexandra says:
at: 7 iulie 2009 la 20:34 spunea...

stiu cum e...

N-am :) says:
at: 8 iulie 2009 la 01:22 spunea...

yup, nu ai aberat prostii.

Imagini pentru teme create de sndr. Un produs Blogger.

Popular Posts