Idee

marți, 9 iunie 2009

"Ideile sau lipsa lor pot duce la boala!"

Pe Pamant nu exista imunitate fata de ideile suchite. Si iata de ce fiintele omenesti nu pot respinge idei doar pentru ca sunt tampite: ideile pe Pamant sunt simboluri ale prieteniei sau dusmaniei. Continutul lor nu conteaza. Prietenii sunt de acord cu prietenii pentru a exprima prietenia. Dusmanii nu sunt de acord cu dusmanii pentru a exprima dusmania.
Ideile pe care le sustin pamantenii n-au nici o importanta sute de mii de ani, deoarece oricum nu pot face mare lucru. Ideile pot la fel de bine sa fie simboluri pentru orice.
Exista o zicala despre inutilitatea ideilor: "Daca dorintele ar fi cai, cersetorii ar merge calare."
Si pe urma pamantenii au descoperit uneltele. Dintr-odata, a fi de acord cu prietenii putea sa fie o forma de sinucidere sau chiar mai rau. Dar oamenii au continuat sa fie de acord nu de dragul bunului-simt ori al decentei sau al autoconservarii, ci de dragul prieteniei.
Pamantenii continua sa fie prietenosi cand, in loc sa fie prietenosi, ar fi trebuit sa se mai gandeasca. Si chiar cand au construit computerele care sa gandeasca in locul lor, le-au proiectat nu de dragul intelepciunii, cat pentru prietenie. Asa ca soarta le este pecetluita. Cersetorii care ucid oameni pot sa mearga calare.

~ 1 comentarii: ~

Alecs says:
at: 10 iunie 2009 la 08:00 spunea...

imi place mult noul sablon :X

Imagini pentru teme create de sndr. Un produs Blogger.

Popular Posts