Ezoteric

marți, 26 mai 2009


Secrete avem cu totii. Insa noi, cel putin, suntem stapani pe ele. Noi alegem ce sa trecem sub tacere. Si ne rezervam dreptul de-a divulga ce vrem si cui vrem.

Totul incepe din copilarie, cand simti ca adultii pastreaza pentru ei anumite informatii. O parte din tine este filozoafa si sugereaza ca e suficient sa astepti: cand vei creste, vei sti. O alta parte din tine e paranoica si ghiceste ca varsta adulta nu ne va invata nimic si ca, daca vrem sa stim, trebuie sa cautam si sa luam pe furis.
Cand esti foarte mic, nu reusesti sa pastrezi un secret. E o etapa a cresterii.Pentru a pastra un secret incepi sa lucrezi cu lucruri marunte. In drum spre scoala nestiut si nevazut de nimeni muti cu cinci metri mai incolo un ghiveci de flori rezemat de zid. Hotarasti ca acesta este secretul:mutarea ghiveciului de flori.Mai degraba mori decat sa spui asta. Nu conteaza ca lucrul asta nu intereseaza pe nimeni. Intelegi ca adevarata natura a secretului este o decizie intima. Te gandesti, te gandesti la asta cat mai mult. In fiecare dimineata mergand la scoala tremuri apropiindu-te de faimosul zid: ghiveciul cu flori este inca mutat? Atunci cand constati ca ghiveciul cu flori este inca acolo une l-ai pus, inima iti bate cu putere. Cum se termina?...Nu se termina. Intr-o zi esti prea marea pentru a mai merge la scoala, o iei pe un drum diferit. Continui...iti dai seama ca esti format , ca poti pastra un secret, in ziua in care secretul nu mai e artificial. In ziua in care stii ca o sa ai necazuri mari daca se descopera.

~ 0 comentarii: ~

Imagini pentru teme create de sndr. Un produs Blogger.

Popular Posts